شرکت ژاپنی تولید کننده نوشیدنی الکلی Asahi Sake Brewery قصد دارد ساکه را در ایستگاه فضایی بین المللی دم کند. به گزارش RBC، این شرکت در وب سایت رسمی خود اعلام کرد.
این آزمایش بر روی ماژول ژاپنی Kibo که بخشی از ایستگاه فضایی بین المللی است، انجام خواهد شد. به عنوان بخشی از اولین آزمایشات در ایستگاه، برنامه ریزی شده است که 520 گرم مورومی، یک استارتر ساکه، تخمیر شود که سپس با مخمر برنج و مالت برنج مخلوط می شود. محصول حاصل به صورت یخ زده به زمین تحویل داده خواهد شد. پس از این، مواد اولیه فشرده شده و در بطری های 100 میلی لیتری ریخته می شود. محصول نهایی Dassai MOON – Space Brewing نام خواهد داشت. دریافت یک نوشیدنی سنتی ژاپنی از آن در حال حاضر روی زمین امکان پذیر خواهد بود. در این گزارش آمده است که ماژول Kibo به این دلیل انتخاب شده است که توانایی شبیه سازی شرایط مشابه گرانش ماه (1/6 نیروی گرانش زمین) را دارد.
این اولین بار نیست که الکل یا به طور دقیق تر اجزای آن در فضا ایجاد می شود. در سال 2022، شرکت ژاپنی Ninki Ichi Brewery، متخصص در دم کردن آبجو، از مخمری که یک ماه را در ایستگاه فضایی بین المللی سپری کرده بود، ساکی تهیه کرد. وجوه حاصل از فروش “به خاطر فضا” برای بازسازی استان فوکوشیما، جایی که کارخانه آبجوسازی در آن قرار دارد – از زلزله ویرانگر سال 2011 متحمل شد، استفاده شد.
با توجه به یافته های قبلی تحقیق کنیدکه توسط دانشمندان دانشگاه فلوریدا انجام شده است، شرایط ریزگرانش در فضای بیرونی، روند تخمیر مخمر آبجو را تسریع می کند. به عنوان بخشی از آزمایش، مخمر جو در دستگاه ویژه ای قرار داده شد که شرایط ریزگرانش را شبیه سازی می کرد. در سال 2021، آبجو Space Craft IPA در فروش ظاهر شد. این از رازهایی ساخته شد که به مدت سه روز با خدمه ماموریت SpaceX Inspiration4 در مدار بودند.
اگر متوجه خطایی شدید، آن را با ماوس انتخاب کرده و CTRL+ENTER را فشار دهید.
منبع: https://3dnews.ru/1115311