معمولا آسانسورها به یک اتاق کنترل نیاز دارند که اندازه اتاق کنترل به اندازه موتور آسانسور بستگی دارد هرچه موتور آسانسور بزرگتر، اتاق کنترل نیز باید بزرگتر باشد. در هر قسمت یک سری استانداردها تعریف می شود که باید آن را از شرکت آسانسور یا تکنسین های این حوزه بخواهید. در بسیاری از ساختمان ها فضای کافی در راه پله ها و نورگیرها برای نصب آسانسور وجود دارد و مرحله نصب آسانسور به راحتی و با هزینه ای مناسب انجام می شود. با نصب آسانسور در نمای ساختمان بدون این که نیاز داشته باشید پلان داخل ساختمان را تغییر دهید، آسانسور به بهترین شکل نصب می شود. به همین صورت اگر در حین حرکت، مشکلی پیش آید و یا برق قطع شود، بیشترین میزان ایمنی در آن وجود دارد.
هر کدام از استانداردها به یک جنبه از مراحل نصب آسانسور، تولید آسانسور و قطعات آسانسور در ساختمان های مختلف پرداخته اند. اما هیچ جای نگرانی نیست؛ چرا که آن ها می توانند با استفاده از تجربیات مشاوران، قیمت و هزینه ها را برای نصب آسانسور در ساختمان خود تخمین بزنند و برای خریداری آن اقدام نمایند. در بسیاری از ساختمان ها، به دلیل کم بود فضا و نداشتن محل مناسبی برای نصب آسانسور، کارشناسان آن را در فضای استوانه ای یا مکعبی میان راه پله ها نصب می نمایند. برای آسانسورهای هیدرولیکی باید یک موتورخانه مجزا معمولا در پایین ترین طبقه برای نصب موتور و تجهیزات آسانسور در نظر گرفته شود. ارتفاع از روی قطعات در حال چرخش تا زیر سقف موتورخانه باید برابر با ۳۰ سانتیمتر باشد. در نظر گرفتن فاکتورهایی مانند کاربری ساختمان، تعداد ساکنین و توزیع آن ها در ساختمان از جمله مهمترین فاکتورهایی هستند که بر تعداد آسانسور اثرگذار خواهند بود.
تعمیر اسانسور
همچنین باید هشدار های واضحی وجود داشته باشد که به مسافران بگوید هنگام ورود و خروج از کابین آسانسور مراقب باشند که پای شان را کجا می گذارند. همچنین باید سیم برق دستگاه را به کنترل کننده متصل کنید. در این مطلب قصد داریم روند نصب آسانسور به ویژه آسانسور هیدرولیکی و کابین دار و نکاتی که در حین روند نصب باید به آن دقت کنید را شرح دهیم. نصب آسانسور در نمای ساختمان با پیشرفته ترین بالابرها و با کیفیت ترین محصولات انجام می گیرد.
پس از انجام این کار ها، کارگران براکت های رگلاژی را به دیوار و ریل ها متصل می کنند و با استفاده از پیچ های رگلاژ، ریل ها را هم راستقا قرار می دهند تا آسانسور عملکرد خوبی داشته باشد. گاورنر هم وسیله ای مکانیکی است که با استفاده از سیم بکسل یا زنجیر به سیستم ترمز ایمنی کابین یا وزنه تعادل وصل می شود. زیرا این دو آسانسور با توجه به عملکرد متفاوتی که دارند مسلما قطعات الکتریکی و مکانیکی آنها نیز متفاوت خواهد بود. برای حمل کابین اسانسور به داخل چاه یکی از دربها که این امکان را داشته باشد که کابین اسانسور از ان به داخل چاه انتقال داده شود نصب نمی گردد. یکی از مهم ترین مواردی که در نصب یک آسانسور باید رعایت شود، بررسی فضای مورد نیاز برای نصب آسانسور می باشد. یکی از موضوعات مهم بعد از نصب آسانسورهای کارگاهی ، خدمات تعمیرات ونگهداری است که حتما باید مدیران پروژه ها مد نظر داشته باشند .
اما آسانسور های گیرلس استهلاک بسیار کمی نسبت به گیربکس دار ها دارند. متاسفانه درصد کمی از معماران یا سازندگان پروژه های ساختمانی، نسبت به طراحی و ساخت آسانسور ایمن و استاندارد برای ساختمان خود برنامه ریزی دقیقی دارند. بسیاری از افراد بر این عقیده باورند که برای استفاده از آسانسور، نیازی به استاندارد ندارند و به صورت مخفیانه عملیات نصب آسانسور را انجام می دهند. طراحی و ساخت آسانسور با توجه به نیاز ساختمان و بودجه مالی مشتری انجام پنل آسانسور متالیفت می شود. شرکت آسانسور تضمین میکند که تمام مراحل را از ابتدا تا انتها همراه مشتری باشد.
زمانی که آنها دچار پوسیدگی شود، کشش میان سیم بکسل و فلکه کاهش می یابد و دچار لغزش و لرزیدن می شوند که این موضوع باعث می شود کارایی آسانسور کاهش یابد و در صورت نادیده گرفتن، می تواند برای افراد خطر ساز باشد. گاهی ساختمان هایی را مشاهده میکنیم که آسانسور آنها بیرون از ساختمان و بر روی نمای ساختمان نصب شده است. راهکار دوم برای شرکت در دوره های آموزش نصب آسانسور، مراجعه به مراکز آموزشی و شرکت هایی است که این دوره ها را ارائه میدهند. 8-7- 2-1-1-3 چنانچه درب هنگام بسته شدن ، به شخص در حال عبور از آستانه ضربه زده.
در صورتی که ساختمان در حال احداث باشد و دسترسی دقیق به ابعاد مورد نیاز چاهک امکان پذیر نباشد، نقشه های “تیپ طبقات شامل پارکینگ، زیر زمین و همکف”، “مقطع از چاهک آسانسور با ذکر اندازه های کامل از کف چاله آسانسور تا زیر سقف موتورخانه” و “پلان پشت بام ساختمان در محدوده چاهک آسانسور به منظور بررسی تأسیسات و تجهیزات احتمالی موجود در اطراف چاهک” مورد نیاز است. در ساختمان های قدیمی که فضای کافی برای نصب آسانسور وجود ندارد، می توان از فضایی در داخل یا خارج ساختمان برای نصب آسانسور استفاده کرد. اما با استفاده از تکنولوژی و طرح های جدید، کارشناسان حرفه ای می توانند بدون هیچ گونه خرابی اجزا ساختمان، آسانسور را در وسط راه پله ساختمان نصب نمایند تا همه ساکنین بتوانند از آن به خوبی استفاده نمایند. همچنین این مجموعه می تواند در زمینه نصب ویا دمونتاز آسانسورهای کارگاهی که در فضای بسیار نامناسب و سختی قرارگرفته اند شما را یاری کند .
برای آموزش حرفه ای در این شغل می توانید پس از گذراندن سال اول دبیرستان وارد شاخه کار و دانش در رشته مربوطه شوید. از آنجایی که طراحی آسانسور، ساخت آسانسور و نصب آسانسور در مدلهای مختلف و به شیوههای متفاوت انجام می گیرد، تجهیزات به کار رفته در این آسانسورها هرکدام طبق استانداردها به تایید می رسند. انتخاب نوع آسانسور با توجه به فضای ساختمان و تشخیص کارشناسان خبره که در این زمینه فعالیت دارند، انجام خواهد شد. هزینه نصب آسانسور در ساختمان های مسکونی، اداری و تجاری با توجه به عوامل مختلفی تعیین میشود که مهم ترین آنها شامل توقف در طبقات، نوع آسانسور، فضا و محدودیت ساختمان، نحوه کیفیت و اجرای نصب آسانسور، ظرفیت کابین آسانسور، کیفیت درب، ریل، موتور و کابین آسانسور و قیمت قطعات آسانسور می باشد. این یعنی اگر قرار باشد ملک شما برای فروش، قیمت گذاری گردد، به نسبت ارزش آسانسور و کاربری آسان تر ساختمان ، ملک شما گران تر به فروش می رسد.
در ساختمانهایی که نیاز به آسانسور دارند، مهندس که طراحی معماری و فضاهای را برعهده دارد، باید از تعداد اسانسور، نوع و ظرفیت آسانسورهای ساختمان در مراحل اولیه طراحی اطلاعات کافی داشته باشد. برای آسانسور طبق آیین نامه نصب آسانسور باید یک اتاقک مخصوص به عنوان موتورخانه در نظر گرفته شود و اندازه موتورخانه از نظر طول و عرض و ارتفاع و محل ورودی برای افراد، استانداردهای خاص خودش را دارد. همچنین سیستم تهویه برای موتورخانه باید نصب شود تا شرایط آن مکان را در حد اعتدال نگه دارد. دیوارهای جداکننده از کف تمام شده اولین توقف تا اتاقک موتورخانه بر روی پشت بام اجرا میشود. نصب آسانسور با ضمانت ایمنی و کیفیت برای شما اجرا خواهد شد و با خیال راحت و مطمئن بابت خرید آسانسور و نصب آن اقدام نمایید. استانداردهایی که در بالا به آن اشاره کردیم به شما کمک می کنند مراحل قانونی نصب آسانسور را در شرکت خود اجرا کنید.
قطعات اسانسور
پس از آنکه عوامل موثر در نصب مکانیکال آسانسور و انتخاب مدل آسانسور بررسی شد، تصمیم گیری برای خرید توسط مشتری انجام می شود. اما خوشبختانه، بسیاری از مهندسان و طراحان راه و روش هایی را طراحی نموده اند تا با هزینه های مناسب، بتوان در ساختمان های قدیمی نیز آسانسور نصب نمود. تمام ساختمان های مسکونی و تجاری مرتفع که می شناسید به آسانسور نیاز دارند. پس ریل ها باید به درستی نصب شوند همچنین سطح آنها نیز باید کاملا صاف باشد تا مانع حرکت کابین نشود. آسانسور یک وسیله حملونقل عمودی است که موجب جابهجایی هرچه راحتتر مردم و کالاها میشود؛درواقع آسانسور به وسیله موتورهای الکتریکی باعث حرکت عمودی کابین میشوند.
اگر آسانسور شما نیاز پیوسته به تعمیرات و نگهداری دارد، باید یک قرارداد طولانی مدت با شرکت سرویس آسانسور امضا کنید تا در هر دوره، تکنسین ها به محل شما اعزام شوند. در بعضی از مواقع برای ایجاد فضای مناسب برای نصب آسانسور در ساختمان های قدیمی، نیاز است بخشهایی از ساختمان تخریب شود که در این صورت، علاوه بر افزایش هزینه نصب و راه اندازی آسانسور، جلب رضایت تمامی ساکنان ساختمان نیز دشوارتر می شود. کارهای مربوط به ساختمان و بنا توسط پیمانکار انجام خواهد شد تا بستر مناسب برای نصب فراهم گردد. مواردی را در ادامه مطلب اشاره میکنیم که به شما کمک می کنند آسانسور مناسب ساختمان را انتخاب کنید یا بتوانید نکات مهم در خرید آسانسور را نیز راحت تر در نظر بگیرید. مرحله ششم: دورچینی درب آسانسور و کابل کشی: بعد از طی مراحل قبلی در نصب آسانسور حال نوبت به مرحله دیوار چینی با استفاده از بلوک و ملات ماسه سیمان برای اطراف درب آسانسور است.همچنین باید مرحله کابل کشی به طور دقیق انجام شود.
نصب دربها از اخرین طبقه صورت میگیرد این امر بواسطه این است که در هنگام جوشکاری اسیبی به دربهای طبقات پایینی نرسد. برای ساختمان هایی که پایان کار ندارند این امر ضرورت دارد اما اگر ساختمانی پایان کار داشته باشد نیازی به اخذ مجوز نیست. به همین دلیل در این بخش به مراحل نصب این دو نوع آسانسور میپردازیم. نصب انواع آسانسور در ساختمان های نوساز یا ساختمان های قدیمی الزاماً نیاز به نقشه ساختمان دارد. بسیاری از صاحبان ساختمان فکر می کنند که در ساختمان قدیمی خود نمی توانند آسانسور نصب نمایند و یا اگر هم بشود آسانسور نصب کنند، ممکن است مجبور به پرداخت هزینه های چندین برابری هستند. یکی از عواملی که در نصب و راه اندازی آسانسور باید به آن توجه کنید موقعیت آسانسورها و زیرسازی برای نصب است.
انواع اسانسور
یکی از مهمترین نکات برای نصب آسانسور بیرون ساختمان این است که توجه کنید مدل آسانسور شما از کدام نوع است. کدام نوع تابلو فرمان آسانسور در کلاس آموزش داده می شود؟ با توجه به این موارد، مراحل نصب آسانسور در یک ساختمان به زمانی در حد چندروز نیاز دارد. هزینه نصب آسانسور در تهران یا هر شهر دیگری بسته به نوع آسانسور، کاربری آن، ابعاد آن، قطعات آسانسور، دستمزد تکنسین کار آسانسور و بسیاری عوامل دیگر متفاوت است. با توجه به این که تاسیسات و ساختمان سازی رو به افزایش است، شرکت در دوره آموزش نصب آسانسور می تواند یک شغل آینده دار باشد. همچنین دوره های آزاد این شغل در آموزشگاه های معتبر زیر نظر سازمان فنی و حرفه ای برگزار می شود که علاقه مندان می توانند در آنها شرکت کنند.
۲. گذاشتن اتاقک: شکل اجمالی اتاقک روی زمین و حتی دیوارها کشیده خواهد شد تا اطمینان حاصل شود که اتاقک آسانسور در مکان صحیح قرار داده شود و ستون ها به صورت یکنواخت و در تراز مناسب حرکت کنند. داشتن یک نقش از پلان ساختمان در این مرحله ضرورت دارد. نصب یک آسانسور در نمای خارجی ساختمان، مزیت های زیادی را باعث می شود. آسانسور یکی از تجهیزات مهم است که از نظر ایمنی، اهمیت فوق العاده زیادی دارد. چرا تهیه نقشه نصب آسانسور، یک فرایند زمان بر و دشوار است؟ قطعا زمان انجام فرآیند نصب طولانی تر خواهد بود . کافیست شما یک دوره آموزشی را ثبت نام کنید و سپس طبق سرفصل ها و زمان برگزاری آموزش ها، در کلاس های آموزشی شرکت نمایید. در حقیقت، بهترین شرکت آسانسور، شرکتی است که این افراد حرفهای را در اختیار داشته باشد.
بسیاری از ساختمانهای تجاری و اداری قدیمی نیز فاقد آسانسور هستند و این موضوع موجب ایجاد خستگی و اتلاف وقت در رفت و آمد می شود. انتخاب مکان مناسب برای نصب آسانسور علاوه بر کاربردی بودن آن موجب زیبایی بصری نیز خواهد شد. آسانسور مناسب برای بالکن چه ویژگی هایی دارد؟ اینکه چه تعداد افراد با آسانسور در ساختمان بالا و پایین می روند، کدام ساعت در طول روز، استفاده بیشتری از آسانسور می شود و آیا امکان نصب آسانسور اختصاصی در ساختمان وجود دارد یا خیر، مواردی هستند که هنگام خرید آسانسور اهمیت دارند. به طور کلی دانش آموختگان در این رشته با مراحل زیر آشنا می شوند. 1. و در نهایت سایر قطعات مکانیکی و الکتریکی آسانسور مانند تابلو برق، موتور، سیم بکسل ها و کابین و به طور کلی تمام قطعات نصب میشود. پس از حفر گودال، یک سوراخ یا حفره اضافی تر برای قرار دادن سیلندر پیستون نیز باید در نظر گرفته شود.
قطعا زمان انجام فرآیند نصب طولانی تر خواهد بود .