محموله های کارت گرافیک در سه ماهه سوم 14.5 درصد کاهش یافت - همه منتظر GeForce RTX 5000 هستند.
انتشار: آذر 21، 1403
بروزرسانی: 05 اردیبهشت 1404

محموله های کارت گرافیک در سه ماهه سوم 14.5 درصد کاهش یافت - همه منتظر GeForce RTX 5000 هستند.


بر اساس گزارش جدیدی که توسط Jon Peddie Research (JPR) منتشر شده است، محموله های کارت های گرافیک گسسته در سه ماهه سوم سال 2024، 14.5 درصد کمتر از سه ماهه دوم و 7.9 درصد کمتر از مدت مشابه در سال 2025 بوده است. کارشناسان کاهش غیرمعمول فروش در سه ماهه سوم را که معمولاً با افزایش محموله ها همراه است، به پیش بینی مصرف کنندگان از نسل جدیدی از کارت های ویدئویی از Nvidia و AMD نسبت می دهند که احتمالاً در ژانویه 2025 ارائه خواهد شد.

  منبع تصویر: Tom\'s Hardware

منبع تصویر: Tom\'s Hardware

کارت های گرافیک گسسته، که در بیانیه مطبوعاتی JPR با نام «AIB» (کارت های الحاقی) نامیده می شوند، بدترین حجم فروش را در سه ماهه سوم سال جاری از سه ماهه دوم سال ۲۰۲۳ نشان دادند. تحویل آنها در سه ماهه سوم سال 2024 به 8.1 میلیون دستگاه رسید. در عین حال، محموله های پردازنده های دسکتاپ در این مدت به 20.1 میلیون واحد افزایش یافت.

در سه ماهه سوم، انویدیا سهم بازار کارت گرافیک گسسته خود را 2 درصد افزایش داد در حالی که AMD همان 2 درصد را از دست داد. نسبت سهام بین فروشندگان 90% به 10% بود. در سه ماهه دوم، انویدیا 88 درصد از بازار کارت های گرافیک مجزا را در اختیار داشت، در حالی که AMD 12 درصد از بازار شتاب دهنده های گرافیکی را در اختیار داشت. سهم اینتل در آمار کلی هنوز 0 درصد است.

همچنین اختلاف بیشتری در نسبت فروش CPU به GPU در سه ماهه سوم وجود داشت. از 20.1 میلیون CPU ارسال شده، تنها 8.1 میلیون کارت گرافیک وجود داشت. این نسبت برای مدت مشابه سال گذشته 19 میلیون به 9 میلیون واحد و در سه ماهه دوم سال جاری 14 میلیون به 10 میلیون واحد (26.9- درصد نسبت به سه ماهه دوم) بوده است. کارشناسان توضیح می دهند که دلیل احتمالی این امر، رشد قدرت راه حل های گرافیکی یکپارچه، افزایش قیمت کارت های ویدئویی گسسته، و همچنین بلاتکلیفی عمومی بازار در مورد خرید گرافیک های قدیمی است.

پیش بینی های JPR برای سال های آینده نیز ناامید کننده به نظر می رسد. به گفته تحلیلگران، محموله های GPU از سال 2024 تا 2028 با کاهش 6 درصدی به 119 میلیون واحد می رسد. کارشناسان این امر را به احتمال اعمال تعرفه های بالا نسبت می دهند که دونالد ترامپ رئیس جمهور منتخب آمریکا در دوره دوم ریاست جمهوری خود وعده اجرای آن را داده بود. انتظار می رود که این امر منجر به افزایش 45 درصدی قیمت لپ تاپ ها و لوازم الکترونیکی مصرفی شود.

"ما معتقدیم تعرفه ها و عدم افزایش دستمزدهای مربوطه طی دو سال آینده اقتصاد ایالات متحده را وارد رکود خواهد کرد. چشم انداز بلندمدت CAGR ما بد است. کشورهای دیگر نیز با شروع کاهش هزینه های مصرف کنندگان، اثرات آن را احساس خواهند کرد.جان پدی، رئیس مرکز تحقیقات JPR گفت.

اگر متوجه خطایی شدید، آن را با ماوس انتخاب کرده و CTRL+ENTER را فشار دهید.


منبع: https://3dnews.ru/1115248